Velofollies 2018

 
 
 
OPGELET: deze website wordt niet meer bijgewerkt en zal binnenkort verdwijnen. Voortaan kan u terecht op www.cycling.vlaanderen

Esso Best of Belgium Cycle Tour

De Esso Best of Belgium Cycle Tour is een fietsinitiatief van Cycling Vlaanderen en de Belgian Cycling, ondersteund door Esso. Het doel is zoveel mogelijk punten te verzamelen door deel te nemen aan de fietstochten die opgenomen zijn in de zomerkalender van Cycling Vlaanderen. De deelnemers met de meeste punten in de verschillende klassementen winnen prachtige fietsprijzen, met als hoofdprijs een Ridley Fenix racefiets ter waarde van 3000 euro!

De Esso Best of Belgium Cycle Tour verwelkomt graag alle recreatieve fietsers maar wil vrouwen en jongeren in het bijzonder extra stimuleren om deel te nemen. We hebben voor hen dan ook afzonderlijke klassementen voorzien, met eveneens een afzonderlijke prijzenpot!

Daarnaast wordt er een heuse clubcompetitie georganiseerd. Leden van Cycling Vlaanderen die lid zijn van een club kunnen immers ook punten verdienen voor die club. Het puntensysteem zorgt er hier voor dat zowel grote als kleine clubs evenveel kans maken op mooie prijzen.

Hieronder vind je meer info over:

Klassementen

Er zijn vier individuele klassementen en één clubklassement.
Laatste update: 18/02/2018 07:22:48


select
Er kan gezocht worden op familienaam, club,... door bovenaan de desbetreffende kolom in het invulveld de zoekterm in te vullen en op 'Enter' te drukken.

Deelnemers +18 jaar - dames (geboren in 1997 en vroeger)
PlaatsFamilienaamVoornaamClub#Ptn
 
      
Punten kunnen verdiend worden vanaf 27 februari.
Er kan gezocht worden op stamnummer, clubnaam,... door bovenaan de desbetreffende kolom in het invulveld de zoekterm in te vullen en op 'Enter' te drukken.
Kalender Cycling Vlaanderen

In onze online kalender vind je voor elke tocht het aantal punten dat deelname oplevert voor het Esso Belgium Cycle Tour-klassement.
De toertochten worden onderverdeeld in drie types, met volgende puntenverdeling:
 • Je verdient 1 punt bij deelname aan een 'Standaard tocht'.
 • Je verdient 3 punten bij deelname aan een 'Classics tocht'.
 • Je verdient 5 punten bij deelname aan de 'Belgian Cycling Happening' (22-23-24 september), de 'Belgian Championship Cycling Happening' (24 juni) en de 'Belgian VTT Happening' (13 augustus).

Reglement Esso Best of Belgium Cycle Tour

 • De Esso Best of Belgium Cycle Tour is een competitie voor recreatieve fietsers en clubs die aangesloten zijn bij Cycling Vlaanderen. Het doel van de competitie is om zo veel mogelijk punten te verzamelen door fietstochten te rijden die geregistreerd zijn in de Cycling Vlaanderen-zomerkalender die loopt van 25/02 t.e.m. 01/10 en die georganiseerd worden in Vlaanderen, plus drie tochten in Wallonië.

 • Het verzamelen van punten gebeurt volledig automatisch door het scannen van je Cycling Vlaanderen-lidkaart bij de start van een toertocht. Elke deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de registratie tijdens een toertocht via het scannen van de lidkaart.

 • De toertochten worden onderverdeeld in drie types, met volgende puntenverdeling:
  • Je verdient 1 punt bij deelname aan een 'Standaard tocht'.
  • Je verdient 3 punten bij deelname aan een 'Classics tocht'.
  • Je verdient 5 punten bij deelname aan de 'Belgian Cycling Happening' (22-23-24 september), de 'Belgian Championship Cycling Happening' (24 juni) en de 'Belgian VTT Happening' (13 augustus).

 • In onze online kalender kan je voor elke tocht het aantal te behalen punten terugvinden.

 • Er worden vier individuele klassementen, afhankelijk van leeftijd en geslacht, en een clubklassement opgemaakt. In elk individueel klassement zijn dezelfde prijzen te verdienen.

De gedetailleerde versie van de reglementering kan je hier downloaden:
2017_Reglement_Esso_BestofBelgium.pdf

Vind hier het overzicht van de Classic-tochten waar je 3 of 5 punten kunt verdienen: 2017_Esso_BestofBelgiumCT_Classics.pdf


Prijzen Esso Best of Belgium Cycle Tour

Alle personen die in de prijzen vallen in de individuele klassementen ontvangen elk een Best of Belgium Cycle Tour-fietstrui. (Niet voor de winnaars van de maandprijzen).

Daarnaast is er voor elk van de vier individuele klassementen ook nog volgende mooie prijzenpot. De top-5 van elk individueel klassement ontvangt automatisch een prijs.
 1. Ridley Fenix
 2. Garmin Edge 820
 3. Lazer helm en zonnebril
 4. Lazer helm en zonnebril
 5. Shimano sport camera

De plaatsen 6 t.e.m. 10 krijgen geen prijs meer in de 4 verschillende individuele klassementen. We maken op het einde van het initiatief een overall-klassement op (de 4 categorieën samengenomen) en we verloten de "vrijgekomen" prijzen (6 t.e.m. 10) volgens onderstaand principe. We groeperen de deelnemers op basis van het aantal verzamelde punten. Per groep verloten we 4 prijzen. De prijzen 6-10 blijven identiek qua waarde aan die van 2016.
 • 15-29 punten: verloten van 4 vouchers Van Eyck t.w.v. 50 euro
 • 30-44 punten: verloten van 4 vouchers Van Eyck t.w.v. 100 euro
 • 45-59 punten: verloten van 4 vouchers Van Eyck t.w.v. 150 euro
 • 60-74 punten: verloten van 4x 2 VIP lunches BK Veldrijden 2018 Koksijde
 • 75 of meer punten: verloten van 4 Shimano Sport Camera's

Daarnaast lanceren Esso, Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen iedere maand een actie via sociale media waar alle deelnemers aan het Esso BBCT-klassement aan kunnen deelnemen. Zo maak je iedere maand kans op een leuke prijs. De prijzen hiervan worden steeds bij het begin van een nieuwe maand aangekondigd.

Voor het clubklassement hebben we volgende prijzen in petto:
 1. Kortweg fietsvakantie in Spanje (10 pers.)
 2. Clubtraining onder begeleiding van Cycling Vlaanderen en Belgian Cycling met ambassadeur van Esso Best of Belgium Cycle Tour (weg of mtb)
 3. Initiatie op de piste in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx, Gent (max. 25 pers.)
 4. Voucher Van Eyck t.w.v. 600 euro
 5. Voucher Van Eyck t.w.v. 500 euro
 6. Voucher Van Eyck t.w.v. 400 euro
 7. Voucher Van Eyck t.w.v. 350 euro
 8. Voucher Van Eyck t.w.v. 300 euro
 9. Voucher Van Eyck t.w.v. 250 euro
 10. Voucher Van Eyck t.w.v. 200 euro
We wensen alle deelnemers heel veel succes en vooral veel fietsplezier!

Vragen?

Stuur een mailtje naar mathieu.bruyneel@cycling.vlaanderen

© Cycling Vlaanderen