Velofollies 2018

 
 
 
OPGELET: deze website wordt niet meer bijgewerkt en zal binnenkort verdwijnen. Voortaan kan u terecht op www.cycling.vlaanderen
Toegevoegd door Robin op 12 mei 2017

NIEUWS - BXLTOUR: Brussels first 50km bike race Neem op zondag 25 juni deel aan deze weergaloze tocht van 50 km door de straten van Brussel. Een unieke fietstocht!

Neem op zondag 25 juni deel aan deze weergaloze tocht van 50 km door de straten van Brussel. Er liggen verschillende trekpleisters van de stad langs het parcours: het Ter Kamerenbos voor het vertrek en de aankomst, het Jubelpark, het Atomium, het Koning Boudewijnstadion, de prachtige Louiza- en Tervurenlaan, ...

Om het grootste comfort van alle fietsers te verzekeren, worden twee categorieën gecreëerd:

 1. MASTER, voor ervaren fietsers van minimaal 19 jaar (uiterlijk geboren op 31.12.98) die een gemiddelde snelheid van minstens 40 km/uur kunnen garanderen. Voor deze categorie is de deelname beperkt tot 500 renners. Er zal een medisch attest (of licentie) gevraagd worden. Inschrijvingsprijs: 20 € / persoon, uitsluitend in voorverkoop (transactiekosten bij betaling met kaart).
 2. RANDO-CYCLO, voor deelnemers vanaf 12 jaar, onderverdeeld in twee groepen:
  • fietsers met een gemiddelde snelheid van 30 tot 39 km/u;
  • fietsers met een gemiddelde snelheid van 16 tot 29 km/u.
  Voor de minderjarigen zal een verklaring van de ouders vereist zijn. Inschrijvingsprijs:
  • Voorverkoop: 15 €;
  • Per groep van minstens 10 personen: 12 € / persoon (transactiekosten bij betaling met kaart).
Om 11 u zullen de eerste deelnemers uit de categorie Master vertrekken aan de Gespanhoek in het Ter Kamerenbos, in meerdere golven gevolgd door de andere fietsers.

Vervolgens wordt tussen 14 en 21 u ook een hele reeks activiteiten georganiseerd: initiaties, demonstraties, actieve animaties, alternatieve tochtjes, ... En dat alles op muziek en omringd door eet- en drankstandjes met voor elk wat wils.

De zomerse en ontspannen sfeer zal van deze gezellige tocht een mooi moment van diversiteit en ontmoeting maken. En dit wordt meteen het startschot voor het zomerseizoen van de evenementen van de Stad Brussel.

Schrijf u vanaf vandaag talrijk in! Info en inschrijvingen op www.bxltour.be en op onze Facebook-pagina

© Cycling Vlaanderen