Velofollies 2018

 
 
 
OPGELET: deze website wordt niet meer bijgewerkt en zal binnenkort verdwijnen. Voortaan kan u terecht op www.cycling.vlaanderen
Toegevoegd door Robin op 6 juni 2017

INFO - Belgian Cycling Championship Happening - 25/06 Deelnemen aan een unieke fietstocht? Doe dan op 25 juni mee met de eerste editie van de Belgian Cycling Championship Happening!

Het laatste weekend van juni is Antwerpen voor even de fietshoofdstad van België. Op zondag 25 juni strijden de profs om de nationale driekleur tijdens het BK wielrennen. Daags voordien, zaterdag 24 juni, krijgen de wielertoeristen de kans om Antwerpen en haar omgeving al fietsend te verkennen over een parcours van 55, 90 of 120 km.

Een vlak parcours? Ja, maar wel eentje in een verrassend decor! Met start en aankomst aan het Havenhuis vertrekt het parcours over mooie brede fietspaden door de haven richting het noorden. Al snel doemen de dominante koeltorens van de kerncentrale van Doel voor ons op. Zelfs voor vele Antwerpenaren is dit een stukje onontgonnen terrein, zeker op de fiets.

Over de grens met Nederland kom je in het gevecht met de wind terecht op de epische Oesterdam. Via de polders passeert het parcours het maritieme Tholen richting Huijbergen om nadien langsheen de zandduinen de Kalmthoutse Heide in te rijden. Dwars door Stabroek rijden we opnieuw de Antwerpse Haven binnen. Tussen de containers en kranen door ontdek je een ander - nog meer onbekend - terrein van de Port of Antwerp. 

Tijdens de week is het hier een komen en gaan van vrachtwagens, maar in het weekend kan je op deze verlaten site in alle rust genieten van een apart decor.

Meer info en inschrijvingen vind je op de website door te klikken op onderstaande button:

 

© Cycling Vlaanderen