Velofollies 2018

 
 
 
Toegevoegd door Robin op 11 juli 2017

INFO - Gordelklassieker 2017 100 km in peloton door de Groene Gordel en de Vlaamse Rand!

De Gordelklassieker krijgt dit jaar pas écht de allure van een échte klassieker: in peloton en inclusief motards, fietsbegeleiders, piloot-wagens, ambulances, materiaal­wagens…

Dankzij de expertise van Cycling Vlaanderen en de Vlaamse Wielerschool beleef je de 100 km als een echte wielerkoers. Een unieke ervaring voor elke geoefende fietser.

De pelotons vertrekken vanuit een heus rennersdorp in het Colomapark in Sint-Pieters-Leeuw en leggen de rit zo goed als non-stop af doorheen het gevarieerde en unieke landschap van de Groene Gordel en de Vlaamse Rand rond Brussel.

Op het programma staan twee bevoorradingsstops - onder meer op Vliegveld Grimbergen - en een enscenering van de spectaculaire aankomst van de Brabantse Pijl in Overijse.

Je kan kiezen uit pelotons die aan gemiddelde snelheden van 26 of 28 km per uur rijden. Een geoefend fietser is er twee waard, want het parcours kent enkele flinke heuvels en kuitenbijters in het Pajottenland en in de Druivenstreek. Jawel, sporters beleven meer!

Tot aan de start op zondag 3 september! Op voorhand inschrijven is een must. Wie zich inschrijft voor het RINGtv peloton, krijgt een exclusieve RINGtv-wielertrui.

Alle info: http://www.gordelfestival.be/nl/activiteiten/gordelklassieker

© Cycling Vlaanderen