Velofollies 2018

 
 
 
OPGELET: deze website wordt niet meer bijgewerkt en zal binnenkort verdwijnen. Voortaan kan u terecht op www.cycling.vlaanderen
Toegevoegd door Robin op 13 juli 2017

INFO - West-Vlaanderens Mooiste West-Vlaanderens Mooiste het mooiste fietsevent in West-Vlaanderen van 24 tot 27 augustus 2017! Het fietsevent West-Vlaanderens Mooiste van donderdag 24 augustus tot en met zondag 27 augustus is een must voor elke fietstoerist. Men kan één of meerdere dagen fietsen doorheen het prachtige West–Vlaanderen, een droom voor elke sportieveling.

‘West-Vlaanderens Mooiste’ laat u verschillende streken, zoals de Leiestreek, het Heuvelland, de Kust en het Brugse Ommeland, ontdekken met de fiets vanuit Roeselare als uitvalsbasis. Je maakt kennis met idyllische plaatsen met zijn specifieke West–Vlaamse kenmerken en je geniet tijdens het fietsen van mooie vergezichten. Tijdens het fietsen maak je kennis met al het moois dat de provincie te bieden heeft. Een droom voor elke fietser. Iedere dag is er een ander parcours met keuze uit verschillende fietsafstanden: 100 – 75 – 50 en 25km.

Op donderdag fiets je richting de IJzervallei, de vallei rond de Leie staat op het fietsmenu op vrijdag, de zaterdag ga je op ontdekken naar Ieper en het Heuvelland en als afsluiter heb je de keuze op zondag om te fietsen rond Roeselare (15, 25 en 50 km) of je opteert voor een tocht naar de Kust (75 en 100km). Op zaterdag 26 augustus en op zondag 27 augustus is er MTB-toertocht met volgende afstanden: 90 – 75 – 60 – 45 en 30 km. Iedere dag fietst men naar een andere regio via een uitgepijld parcours in combinatie met één of meerdere kwalitatieve bevoorradingen.

Het fietsevent West-Vlaanderens Mooiste maakt tevens deel uit volgende regelmatigheidscriteria voor fietsers: LM-Classic en de Coppa Grinta.

Zaterdag 26 augustus staat in het teken van het ontdekken van WO 1 en het sportief genieten van het West-Vlaamse Heuvelland! Alle afstanden op zaterdag fietsen langsheen het indrukwekkende Britse Tine Cot Cemetery in Zonnebeke waar een gids je de nodige uitleg geeft. De 50 km fietst richting Zonnebeke waar in het park de Memorial Gardens kan bezocht worden. Op de top van de Zandberg kom je voorbij de unieke site Cryer Farm waar een gids getuigt over het verhaal van een Duitse onderaardse medische post. Vanaf 100 km fiets je richting het West-Vlaamse Heuvelland. Onderweg geniet je van het glooiend landschap en proef je van een aantal hellingen (Kemmelberg, Monteberg en …). Onderweg geniet je van mooie vergezichten en kom je in prachtige bergdorpjes. Je maakt kennis met een prachtig stukje natuur van West-Vlaanderen.

Op zaterdag is er een uitdagend, sportief parcours van 125km met meer dan 1250 hoogtemeters.  Je bedwingt meerdere hellingen, zowel in Vlaanderen als in het noorden van Frankrijk. Een sportieve uitdaging voor de geoefende fietser!

Willen de kinderen meefietsen met wielerkampioenen? Neem dan op zaterdag 26 augustus deel aan de Flanders Kids Tour! Droom je om renner te worden? Je fietst onder begeleiding van wielerkampioenen in groep langsheen glooiende wegen richting Zonnebeke. Test voor de fietstocht je behendigheid op het fietsparcours onder begeleiding van de Vlaamse Wielerschool.

Afstand: 25 km - Start inschrijving en behendigheid: 9u00 – Start tocht: 10u00 Meer info: http://recreatie.dewielerbond.be/FlandersKidsTour.aspx

Algemene info: Start en aankomst: Expo Roeselare – Diksmuidsesteenweg 400 – 8800 Roeselare

Afstanden: cyclo: 15 – 25 – 50 – 75 – 100 en 125 km; MTB: 30 – 45 – 60 – 90 en 125 km

Starturen: Donderdag en vrijdag: 8u tot 15u; Zaterdag en zondag: 7.30u tot 15u

Deelnameprijs: 5 euro per dag/per tocht; 16 euro per persoon om 4 dagen te fietsen

Contact Björn Leenknegt – Dienst Publiekswerking, 0496 26 48 06 en bjorn.leenknegt@roeselare.be .

Meer info over West-Vlaanderens Mooiste: www.westvlaanderensmooiste.be

© Cycling Vlaanderen