Velofollies 2018

 
 
 
Toegevoegd door Robin op 13 juli 2017

15 punten voor de Esso Best of Belgium Cycle Tour! Kom naar de Belgian Cycling Happening te Merelbeke en verdien maar liefst 15 punten voor het EssoBBCT-klassement!

22, 23 en 24 september, het 38e weekend van het jaar, de Belgian Cycling Happening in het Oost-Vlaamse Merelbeke: het staat in het rood aangestipt in de agenda van vele duizenden wielertoeristen en mountainbikers. Deze hoogdagen van de recreatieve sportbeoefening in Vlaanderen, en bij uitbreiding ook in Wallonië, willen ze voor geen geld van de wereld missen. Nadat in de voorbije jaren Lac de l’Eau d’Heure, Peer en De Haan het wielervolkje mocht verwelkomen, fungeert dit jaar het gemeentebestuur van Merelbeke voor het eerst als gastheer voor de deelnemers aan de 77e nationale bijeenkomst of Belgian Cycling Happening in de geschiedenis van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond.

MERELBEKE

Merelbeke maakt deel uit van de Vlaamse toeristische regio Scheldeland. Met 277 kilometer bevaarbare waterwegen en ontelbaar veel grote en kleine waterplassen is Scheldeland veruit de meest waterrijke regio van Vlaanderen. De autovrije, verharde jaagpaden en dijkwegen langs de waterlopen zorgen voor uren wandel- en fietsplezier. De troeven van het Scheldeland vind je ook volop terug in Merelbeke. Door zijn centrale ligging in Oost-Vlaanderen, tussen de provinciehoofdstad en de Vlaamse Ardennen, is het de schakel tussen het grootstedelijk gebied Gent en het landelijke buitengebied. Merelbeke heeft een erg gevarieerd uitzicht. De noordelijke kernen zijn eerder verstedelijkt en sluiten aan bij de uitlopers van Gent. Ten zuiden van het centrum is het landschap groen en open en overvalt je de rust van de natuur. De MerelbeekseScheldemeersen vormen een langgerekt natuurgebied met als meest zuidelijke punt het dorpje Melsen. Naast Melsen maken ook Bottelare, Lemberge, Munte en Schelderode deel uit van de grote fusiegemeente Merelbeke, samen goed voor meer dan 25.000 inwoners.

LOCATIE

De permanentie, zeg maar de start en aankomstplaats, is ondergebracht in de enorme gemeentehallen. Een gerestaureerd fabrieksgebouw dat nu wordt gebruikt als evenementenhal. Naast de inschrijvingen, de cateringzone, het podium en de promostanden is daarin onder hetzelfde dak ook nog voldoende ruimte om er de gratis bewaakte fietsparking in te richten. Een nooit geziene luxe. Vlakbij en op wandelafstand kunnen honderden auto’s worden geparkeerd. De mobilhomegebruikers kunnen van vrijdagmiddag tot zondagavond terecht in het centrum van Merelbeke, waar aan de oude tramstelplaats voor hen een parkingzone wordt voorbehouden. Een wandel- en fietspad leidt vanaf daar naar de gemeentehallen. De gemeentehallen zijn vlot bereikbaar vanaf de afrit Merelbeke op de E40 en de verkeerswisselaar met de R4. Vanaf daar worden BCH-wegwijzers aangebracht naar de plaats van het gebeuren, Kloosterstraat 34.

PARCOURS

De openingsfietstocht in groep op vrijdagavond, over een afstand van 30 km, start om 18.00 uur aan de gemeentehallen en wordt begeleid door de politie. Inschrijven kan vanaf 17.00 uur. Tijdens deze ontdekkingstocht door de regio worden al de deelgemeenten van Merelbeke aangedaan. Een aanrader voor iedereen! Terwijl voor de VTT-parcours 20 km (kids), 30- 40- en 50 km reeds alle officiële toelatingen werden verkregen, moest er begin juli nog worden gesleuteld aan de cyclo parcours. Vooral in de omgeving van Oudenaarde, Maarkedal en Gavere worden er tijdens het BCH-weekend nogal wat andere organisaties gepland. Goede afspraken maakt goede vrienden, en ondertussen zijn de cyclo-parcours 40-, 60- , 80- en 120 km ook definitief goedgekeurd. Vanaf begin september zullen de verschillende parcours beschikbaar zijn op de website

Alle praktische info vind je op: https://bchmerelbeke2017.wordpress.com

 

© Cycling Vlaanderen