Velofollies 2018

 
 
 
Toegevoegd door Robin op 11 juli 2017

INFO - Belgian VTT Happening - 13/08 Oudenaarde verwelkomt de Belgian VTT Happening 2017 op 13 augustus.

De Vlaamse Ardennen bieden meer dan alleen maar bekende kasseihellingen: de bossen, golvende veldwegels en pittoreske dorpjes rond Oudenaarde vormen op 13 augustus het decor van de Belgian VTT Happening 2017.

In het kader van de Mountainbike van Vlaanderen, een gloednieuw driedaags totaalevenement voor mountainbikers in Oudenaarde, kun je op zondag 13 augustus starten in een recreatieve veldtoertocht van 27, 40 en 57 kilometer. Start en aankomst bevinden zich telkens aan het recreatiedomein rond de Donkvijver van Oudenaarde, waar je het inschrijvingslokaal en alle voorzieningen vindt in het gezellige Mountainbike van Vlaanderen-tentendorp.

Dat je als mountainbiker in de Vlaamse Ardennen de nodige hoogtemeters voorgeschoteld krijgt, dat hoeven we je niet te vertellen. Toch wordt de lastigheidsgraad aangepast aan de afstand: de meest veeleisende hellingen reserveren we voor de langste afstand van 57 kilometer. Afhankelijk van de gekozen afstand beklim je iconische hellingen als de Koppenberg, Taaienberg en Eikenberg, maar dan uiteraard offroad! Je krijgt ook verschillende unieke passages voor de wielen op eenmalig toegankelijk domein. Na afloop kun je afkoelen met een lekker biertje: alle deelnemers ontvangen een bon voor een gratis Ename.

Deelnemers aan de Belgian VTT Happening 2017 ontvangen vijf punten (het maximumaantal!) voor de Esso Best of Belgium Cycle Tour. Deze recreatieve toertocht is een onderdeel van de Mountainbike van Vlaanderen (11 t.e.m. 13 augustus), die verder ook een driedaagse rittenwedstrijd voor competitierenners en recreanten omvat, plus wedstrijden voor de Flanders Kids Series en een expozone met standhouders uit de fietswereld.

Praktische info:

Datum: zondag 13 augustus 2017.

Adres: Minderbroedersstraat, Oudenaarde.

Parking: Verschillende verharde parkings zijn gratis voorzien. Volg de signalisatie.

Inschrijvingen: van 7u30 tot 10u30 in het tentencomplex op het donkvijverdomein.

Deelnameprijs: 5 euro met vergunning, 7 euro zonder vergunning. Inbegrepen zijn een bon voor een gratis Ename-bier en een tombolaticket met als hoofdprijs een mountainbike van Specialized.

Afstanden: 27, 40 en 57 kilometer.

Bevoorradingen: twee voor 57 en 40 km, één voor de 27 km.

Een bewaakte fietsenparking, gratis reparatiedienst, professionele bikewash, gratis douches, gezellig cateringdorp en expozone zijn voorzien vlakbij het inschrijvingslokaal op het donkvijverdomein.

Meer info: www.mountainbikevanvlaanderen.be

© Cycling Vlaanderen