Velofollies 2018

 
 
 
OPGELET: deze website wordt niet meer bijgewerkt en zal binnenkort verdwijnen. Voortaan kan u terecht op www.cycling.vlaanderen
Toegevoegd door Administrator op 26 april 2017

Fiets Wijs! in mei! Schrijf jezelf en je club voor 25 mei in op de website van Fiets Wijs! en maak kans op tal van leuke prijzen!

‘Wielerterrorist!’ Welke sportieve fietser heeft het verwijt nog niet naar z’n hoofd geslingerd gekregen? Maar het is zoals zo vaak: het is de schuld van enkelen dat er veel te snel veralgemeend wordt. Fiets Wijs! wil die stigmatisering uit het wiel rijden. Fietsen doe je met aandacht voor de eigen veiligheid, die van anderen en respect voor de omgeving. Fiets dus wijs wanneer je alleen jouw favoriete hobby beoefent, maar ook in clubverband, tijdens trainingen, toertochten of gewoon onder vrienden. Fiets Wijs! daagt ook dit jaar weer iedereen uit om stil te staan bij hoe hij of zij de weg opgaat.

Fiets Wijs! als club

Wielerclubs kunnen en moeten een belangrijke rol spelen in de Fiets Wijs! campagne. Ze kunnen niet alleen het initiatief promoten, zowel intern als extern, maar kunnen er ook op toezien dat veiligheid en respect voor anderen en de omgeving hoog in het vaandel wordt gedragen tijdens de fietstochten. Een helm dragen, geen afval achterlaten, een fietsbel hebben en een volgwagen zijn daarvan slechts enkele voorbeelden. Meer aandachtspunten en tips, ook omtrent wat je als club kan doen bij de organisatie van evenementen, vind je op de website van Fiets Wijs! (www.fietswijs.be).

Fiets je wijs…naar een prijs!

En je inzet als club wordt ook beloond! Onderteken op de website van Fiets Wijs! het charter, zet ongelooflijk hard in op verkeersveilig fietsen en zet Fiets Wijs! als geen ander om in de praktijk. De club die dat doet, maakt kans op mooie prijzen zoals wielerkledij en-accessoires en een training op de piste van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx. Ondertussen hebben al bijna 4800 mensen het charter ondertekend. Op naar de 5000!

Fiets Wijs! Classic

En wat kan Fiets Wijs! beter doen dan zelf het goede voorbeeld te geven…? Op maandag 5 juni 2017 (pinkstermaandag) vindt in Tielt de Fiets Wijs! Classic plaats, die deel uitmaakt van de Coppa Grinta! en zeker iets heeft van een Vlaamse klassieker. De boodschap die Fiets Wijs! uitdraagt, is uiteraard een van de grote doelen van deze toertocht. Zo beschikt elke bevoorrading over vuilnisbakken en hoeft er dus niks in de natuur weggegooid te worden. Maar omdat op het parcours uiteraard niet iedereen kan gecontroleerd worden, is het vooral aan de deelnemers zelf om het plezant te houden voor iedereen, ook voor de niet-fietsers. Interessant detail: niemand minder dan Vlaams minister-president Geert Bourgeois zal deelnemen aan de Fiets Wijs! Classic.

Test jezelf!

En jij, hoe doe jij het? Heeft Fiets Wijs! voor jou geen geheimen meer en ben je een échte heer of dame in het (fiets)verkeer? Doe mee aan de test op de website van Fiets Wijs! (www.fietswijs.be) en kom het meteen te weten. Bovendien maak je dan kans op een van de 10 Fiets Wijs!-wielertruitjes. Je kunt deelnemen tot en met 25 mei 2017, en… vergeet zeker niet je fietscompagnons uit te dagen om ook de test te doen!

www.fietswijs.be | https://www.facebook.com/paginafietswijs/?fref=ts

© Cycling Vlaanderen