Velofollies 2018

 
 
 
OPGELET: deze website wordt niet meer bijgewerkt en zal binnenkort verdwijnen. Voortaan kan u terecht op www.cycling.vlaanderen
Toegevoegd door Robin op 9 mei 2017

INFO - Belgian Cycling Happening in Merelbeke (Men zegge het voort! In het weekend van 22 tot 24 september 2017 wordt in Merelbeke de Belgian Cycling Happening georganiseerd.

Goed vier maanden voor datum zijn ze in Merelbeke al bijna klaar met de voorbereidingen op de Belgian Cycling Happening van 22, 23 en 24 september. De samenwerking tussen Schepen voor Sport Dirk Poriau en de coördinatoren van WSC Merelbeke loopt op wieltjes. Ook met de commissaris van de politiezone Rhode-Schelde is er al aan tafel gezeten, zodat eerstdaags ook de definitieve parcours voor advies zullen worden overgemaakt aan de betrokken gemeenten.

De feestelijke openingsrit in groep op vrijdagavond is volledig uitgetekend op het grondgebied van groot Merelbeke. In Merelbeke-Centrum, Schelderode, Melsen, Munte, Bottelare en Lemberge zullen ze het geweten hebben dat de Belgian Cycling Happening doorgaat in de gemeentehallen van Merelbeke. Deze cyclotocht is 31 km lang en wordt begeleid door de politie. Fietsende en gemotoriseerde wegkapiteins staan in voor de veiligheid van de deelnemers.

Het fietsmenu op zaterdag en zondag is natuurlijk veel uitgebreider. Zowel voor de cyclo’s als de mountainbikers zijn er verrassend mooie tochten uitgetekend in de Schelde- en Zwalmstreek en het Land van Rhode. De BCH in Merelbeke wordt, met andere woorden, een aanrader voor iedereen. Het aanbod voor de beide dagen is: 40, 60, 80 en 120 km cyclo en 30, 40 en 50 km VTT. Het parcours van 40 of 80 km volgt de ruime omgeving van Scheldevallei, met voor de grootste afstand het keerpunt in het West-Vlaamse Avelgem. Wie kiest voor het parcours van 60 of 120 km zal iets meer moeten schakelen. De 60 km verkent de Zwalmstreek en op het parcours van de 120 km vinden we al Mater, Maarke-Kerkem, Schorisse en Zegelsem terug. Daar wordt zeker bergop gereden! Dat kan ook in mindere mate worden geschreven van het mountainbikeparcours. Op en neer uit de Scheldevallei kan zeker ook voor verrassingen zorgen. Wie de BCH in Oost-Vlaanderen zegt, verwacht natuurlijk ook een uitgebreid aanbod voor de kids (U15). Op zaterdagnamiddag wordt er in groep met de mountainbike gereden en de zondagvoormiddag is er een aanbod in groep met de koersfiets. Dit alles met de nodige omkadering en begeleiding. De Belgian Cycling Happening in Merelbeke wordt zonder twijfel het sportieve fietsend hoogtepunt van het seizoen 2017. Het zal zelfs een beetje feest zijn. Men zegge het voort! 

Info: https://bchmerelbeke2017.wordpress.com/

© Cycling Vlaanderen