Velofollies 2018

 
 
 
OPGELET: deze website wordt niet meer bijgewerkt en zal binnenkort verdwijnen. Voortaan kan u terecht op www.cycling.vlaanderen
Toegevoegd door Administrator op 17 mei 2017

INFO - Eddy Merckx Classic 2017 Geniet met meer dan 1600 andere renners en fietsers van de Eddy Merckx Classic, een unieke wielermarathon in het prachtige SalzburgerLand!

De Eddy Merckx Classic is dit jaar aan zijn 11e editie toe en is inmiddels uitgegroeid tot een niet te missen klassieker. De deelnemers kunnen in Oostenrijk genieten van een prachtig landschap en een hartelijke gastvrijheid. In 2016 namen in het spoor van Eddy Merckx maar liefst tien voormalige wereldkampioenen deel aan de wielermarathon. Onder hen Felice Gimondi, Francesco Moser, Joop Zoetemelk en Stephen Roche.

Drie afstanden voor beginners en fanatieke renners
Het parcours van de Eddy Merckx Classic voert de deelnemers langs elf meren door de wielerregio’s SalzburgerLand en Salzkammergut. De renners hebben de keuze uit drie afstanden. Het 62 km lange beginnersparcours telt 918 hoogtemeters. De deelnemers aan de middellange afstand van 106 km moeten 1593 hoogtemeters overwinnen. De meest ambitieuze renners krijgen een parcours van 169 km voorgeschoteld waarna ze 2609 hoogtemeters op de teller hebben staan. De start en finish liggen telkens in het wondermooie Fuschl am See.

Gedurende heel het weekend is de hele regio ondergedompeld in een wielersfeer. Na afloop van de wielermarathon wordt een groots wielerfeest georganiseerd. Kortom, de hele regio ademt wielrennen en ontvangt de deelnemers met heel veel enthousiasme.

Net als de voorbije twee jaar zijn er een aparte afstanden en klassementen voor de handbikers. Zij kunnen kiezen uit een tocht van 20 of 60 kilometer.

Meer informatie over het programma en inschrijving vind je op www.eddy-merckx-classic.com© Cycling Vlaanderen