Velofollies 2018

 
 
 
OPGELET: deze website wordt niet meer bijgewerkt en zal binnenkort verdwijnen. Voortaan kan u terecht op www.cycling.vlaanderen
Toegevoegd door Robin op 19 juli 2017

NIEUWS - Gesloten omlopen/wielercircuit Gesloten omlopen, ze zijn sinds gisteren een ‘hot topic’. Graag brengen we jullie op de hoogte van ons idee en standpunt.

Met correcte info willen we jullie aantonen dat dit een surplus kan zijn voor iedereen die graag fietst, en dat het de toekomst van het wielrennen kan stimuleren.

Alle fietsers van de weg en iedereen verplichten om op een circuit te rijden? Nee. Dat is jammer genoeg hoe het in het nieuws kwam. Het hoofddoel van Cycling Vlaanderen is tweeledig: opleiden van jeugdrennertjes + promotie van de wielersport in Vlaanderen. Met een gesloten omloop vullen we beide in.

Opleiden jeugd

De ongevalscijfers spreken voor zich. Met een gesloten omloop willen we onze jeugd een veilige omgeving bieden waarin ze hun trainingen kunnen afwerken. Samen met de vernieuwde jeugdopleiding een stap richting de toekomst.

Promotie wielersport

Nieuwe, creatieve initiatieven om de koers terug hip te maken zijn een manier om de wielersport nieuw leven in te blazen. Vernieuwing moet er zijn, naast de mooie, authentieke wedstrijden. Voor iedereen die graag eens wat harder fietst, die graag zijn medefietser uitdaagt en gewoon plezier wil maken bieden we met een gesloten omloop een leuke mogelijkheid. Daarnaast blijven we investeren om de ervaring van de recreatieve fietser te verbeteren. Ga eropuit en ontdek! Fietsen is tenslotte ook kunnen genieten van die vrijheid in de natuur.

Voorbeelden Nederland

Om af te sluiten tonen we graag hoe het kan zijn, en wat de mogelijkheden zijn van een gesloten omloop. Geniet mee!

1. Tom Dumoulin Bikepark - Sittard

2. Wielerparcours Roosendaal

 

UITNODIGING - DENK MET ONS MEE!

Het idee is gelanceerd, tijd om dit verder uit te werken. Heb jij een voorstel, een leuk idee, of wat dan ook? Laat het ons weten! Stuur ons een mailtje of bel ons op: info@cycling.vlaanderen / +32 (0) 9 321 90 20

 

Bekijk hier het interview van TV Oost met CEO Frank Glorieux: https://www.tvoost.be/nieuws/cycling-vlaanderen-laat-wielrenners-trainen-op-afgesloten-circuits-46832

© Cycling Vlaanderen