Velofollies 2018

 
 
 
OPGELET: deze website wordt niet meer bijgewerkt en zal binnenkort verdwijnen. Voortaan kan u terecht op www.cycling.vlaanderen
Toegevoegd door Robin op 27 september 2017

NIEUWS - Cycling Vlaanderen Proef: ontdek er hier alles over! Cycling Vlaanderen hervormt in 2018 de jeugdopleiding! Ontdek er hier alles over! 

In 2018 hervormt Cycling Vlaanderen de jeugdopleiding voor haar renners. Voorheen bestond het systeem uit een verplichte opleiding van 24 uur, waarna jeugdrenners konden starten met wielrennen. Tijdens de opmaak van het beleidsplan 2017-2020 bleek uit een bevraging dat het huidige systeem zijn doel voorbij schiet en jonge renners niet genoeg voorbereid zijn om deel te nemen aan wedstrijden.

Trainen op de openbare weg, met tal van obstakels en andere verkeersgebruikers. Koersen, in peloton, met veel renners/rensters dicht bij elkaar. Het wielrennen is een sport waarbij je goed moet kunnen sturen, remmen en manoeuvreren. Om hierop voorbereid te zijn is een specifieke aanpak noodzakelijk. Met de Cycling Vlaanderen Proef en Academie wordt hierop ingespeeld.

Cycling Vlaanderen Proef: testmoment voor alle jeugdrenners

Het nieuwe systeem bestaat uit een testmoment waar de renner specifieke drempels, per leeftijdscategorie, moet behalen. De Cycling Vlaanderen Proef is er voor alle jeugdcategorieën t.e.m. 17 jaar en bestaat uit zowel fysieke, technische als theoretische aspecten.

Het testmoment vindt plaats in officiële testcentra die geografisch verspreid zijn over heel Vlaanderen. Wie slaagt voor de proef kan starten met wielrennen in competitieverband. Ga je over naar een hogere categorie, dan leg je opnieuw een test af met specifieke inhoud voor de hogere categorie.

De data van de verschillende testmomenten komen binnenkort online.

Cycling Vlaanderen Academie: professionele voorbereiding

Jongens en meisjes die graag fun beleven op de fiets, die zich willen voorbereiden op de specifieke wielerdisciplines, of meer info wensen over de Cycling Vlaanderen Proef, kunnen steeds terecht bij hun club of bij de Cycling Vlaanderen Academie. Via de professionele begeleiding binnen de vele jeugdclubs krijgen de jongeren de verschillende proeven aangeleerd.

Daarnaast voorziet de Cycling Vlaanderen Academie tal van oefenmomenten, op diverse locaties in Vlaanderen, waar steeds een gediplomeerd trainer aanwezig zal zijn om de proeven in te oefenen. 

De data van de Cycling Vlaanderen Academie komen binnenkort online.

Vragen over de Cycling Vlaanderen Proef en/of Academie? Neem contact op met Massimo Van Lancker: 09 321 90 29 / massimo.van.lancker@cycling.vlaanderen

Cycling Vlaanderen Proef - Teaser

 

Cycling Vlaanderen Proef - Lange versie

 

Bekijk alle filmpjes via: https://vimeo.com/user13979201

 

Cycling Vlaanderen Proef&Academie - Powerpoint infomomenten

 

Cycling Vlaanderen Proef - Folder

 

 

Download hier het volledige document met alle info over de Cycling Vlaanderen Proef en de Cycling Vlaanderen Academie: 231117_CV_PROEF_ACADEMIE.pdf

© Cycling Vlaanderen