Velofollies 2018

 
 
 
OPGELET: deze website wordt niet meer bijgewerkt en zal binnenkort verdwijnen. Voortaan kan u terecht op www.cycling.vlaanderen
Toegevoegd door Robin op 26 oktober 2017

NIEUWS - Infosessies Cycling Vlaanderen - najaar 2017/voorjaar 2018 (deel 2) Dit najaar en begin 2018 organiseert Cycling Vlaanderen verschillende infosessies voor renners en recreanten. (deel 2)

iQO2 voor renners

Datum: 14/11/2017

Uren: 19u - 21u

Plaats: Sportverblijf Herentals

Werk je samen met een coach die iQO2 gebruikt en heb je zelf graag meer inzicht over de mogelijkheden? Maak je momenteel gebruik van de gratis account voor atleten, maar zou je willen zien wat het verschil is met de betalende account voor atleten? Hou je momenteel zelf je gegevens bij via Strava, Garmin Connect, … maar wil je bekijken of een ander softwareprogramma zoals iQO2 een meerwaarde kan bieden? Kom alles te weten tijdens deze clinic.

Kostprijs De iQO2-clinic voor trainers (zowel beginners als gevorderden) is gratis voor trainers met een trainersvergunning 2017 bij Cycling Vlaanderen. Anderen betalen €10 per clinic. 

Docent Johan Strobbe, co-founder van iQO2 en sportfysioloog van opleiding.

Inschrijvingen: http://ow.ly/i35F30fZ2mn

 

Van stabilisatie naar krachttraining

Datum:

Dinsdag 28/11 te Gent

Dinsdag 5/12 te Herentals

Docent: Dieter Kreynen

Dieter is Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie en is sinds 2013 verbonden aan de werking van de Topsportschool Wielrennen en Gymnastiek als sportkiné. Vanuit die ervaring komt hij zijn expertise delen tijdens deze clinic.

Inhoud:

Deze sessie staat open voor al wie meer wil weten over krachttraining in het wielrennen en hoe (en wanneer) eraan te beginnen. De docent vertrekt vanuit een paar basisprincipes en vertaalt de inhoud van de boekjes ‘Renner wordt atleet’ van het project Gezond groeien in de koers naar de praktijk als een goede voorbereiding op echte krachttraining. Vanuit die basis wordt verder gegaan op het concept krachttraining: de verschillende vormen (basiskracht – maximale kracht – hypertrofie – explosieve kracht – …), welke oefeningen zijn nuttig voor een renner, waar let ik op bij de uitvoering van de oefenstof, krachttraining enkel als wintertraining, (hoe) zorg ik voor onderhoud tijdens het seizoen, hoe vertaal ik de kracht naar de fietsbeweging, zijn er valkuilen, kracht wel of niet combineren met bepaalde trainingsvormen op de fiets, … Er is niet zozeer kennis nodig over krachttraining aangezien we de basis meegeven tijdens de opleiding, maar het kan voor velen misschien een opfrissing zijn. Enige basiskennis over training en periodisering is wel een plus maar geen must. Deze sessie is dan ook niet specifiek gericht op topsport, maar kadert in de algemene en brede ontwikkeling van elke renner als atleet.

Inschrijvingen: http://ow.ly/pZOW30fXLum

 

Alle sessies zijn gratis voor leden van Cycling Vlaanderen / niet-leden = 10 euro

© Cycling Vlaanderen