Velofollies 2018

 
 
 
OPGELET: deze website wordt niet meer bijgewerkt en zal binnenkort verdwijnen. Voortaan kan u terecht op www.cycling.vlaanderen
Toegevoegd door Robin op 7 november 2017

EssoBBCT 2017 - Eindklassement De Esso Best of Belgian Cycling Tour 2017 zit erop! Een topeditie met verbluffende cijfers en sterke winnaars! 

De winnaars van de eerste 5 prijzen per categorie zijn gekend. In de verschillende categorieën gingen de meest strijdlustige renners en rensters naar huis met enkele prachtige prijzen!

Winnaars

Na een goed gevuld seizoen kregen we enkele mooie winnaars! In de categorie mannen +18 ging Patrick Follon met de hoofdprijs aan de haal. Hij mag volgend jaar zijn weg verderzetten op de mooie Ridley Fenix. Patrick reed maar liefst 120 tochten en verzamelde zo 216 punten: een uitzonderlijke prestatie!

Bij de vrouwen +18 was Christine Spanoghe de gelukkige winnares. Met 107 gereden tochten en 197 punten hield ze haar concurrentes op ruime afstand. Bij de mannen en vrouwen -18 behaalden respectievelijk Veestraeten Stef en Maaike Van Den Bossche de eerste plaats in het eindklassement. In het clubklassement was opnieuw WTC Heirnis Gent goed voor de eerste plaats. Zij wisten hun titel van “sterkste ploeg van Vlaanderen” te verlengen. De fietsreis aangeboden door Kortweg fietsvakanties gaat dus opnieuw dik verdiend hun richting uit!

De overige 5 prijzen per categorie worden in de loop van november bekend gemaakt. Hou de website en de Facebookpagina van Cycling Vlaanderen goed in het oog!

Indrukwekkende cijfers derde editie #EssoBBCT

Met maar liefst 14.091 unieke leden die deelnamen aan de verschillende tochten van de Esso Best of Belgium Cycle Tour werd het record van vorig jaar gebroken. Hiervan was 15 procent van de deelnames voor rekening van de vrouwen. Dit betekent een lichte stijging t.o.v. jaar. Ook voor het clubklassement werd er hard gestreden. 301 aangesloten clubs bij Cycling Vlaanderen wisten punten te verzamelen in het Esso BBCT-klassment.

Een indrukwekkend lijstje met cijfers dat het grote succes van de Esso Best of Belgium Cycle Tour aantoont.

Proficiat aan alle deelnemers voor hun inzet en gedrevenheid!

 

Benieuwd naar het volledige klassement? Klik hier - ESSO BBCT KLASSEMENT

© Cycling Vlaanderen