Velofollies 2018

 
 
 
OPGELET: deze website wordt niet meer bijgewerkt en zal binnenkort verdwijnen. Voortaan kan u terecht op www.cycling.vlaanderen
Toegevoegd door mathieu op 22 december 2015

Materiaalpech? Bel het centrale noodnummer 03/253.61.82 De Wielerbond Vlaanderen Fietsbijstand houdt je mobiel bij materiaalpech.

Vanaf deze maand kan je als recreatief lid van Wielerbond Vlaanderen een beroep doen op de eigen fietsbijstand van Wielerbond Vlaanderen. Platte band? Ketting gebroken? Ongeval of diefstal? De Wielerbond Vlaanderen Fietsbijstand houdt je mobiel bij materiaalpech. Deze extra service is trouwens inbegrepen in je lidmaatschap. Er zijn echter 3 voorwaarden aan verbonden: je dient geïmmobiliseerd te zijn in België op minstens 1 km van huis of van vertrek- of eindpunt, het aantal interventies is beperkt tot 3 per jaar voor een individuele vergunning of tot 7 interventies voor een familievergunning én de Fietsbijstand is niet geldig tijdens georganiseerde toertochten omdat dan reeds technische bijstand aangeboden wordt.

Hoe gaat het nu concreet in zijn werk?
Bij pech kan je het centrale nummer 03/253.61.82 bellen (dit nummer is 24u op 24 en 7/7 bereikbaar). Na je oproep zal een pechverhelper langskomen om je te helpen. Zorg er intussen voor dat je  je op de openbare weg bevindt of je er naar toe begeeft, zodat de pechverhelper ter plaatse kan komen. Deze persoon tracht eerst je fiets opnieuw rijklaar te maken. Dat wil zeggen dat men zal proberen om je terug veilig op weg te helpen. Niet in alle gevallen betekent dit een definitieve herstelling, maar je zal wel opnieuw mobiel zijn en je tocht verder kunnen zetten op een veilige manier.  Lukt het rijklaar maken niet, dan brengt de pechverhelper je terug naar huis, begin- of startpunt van je fietstocht, naar de dichtstbijzijnde fietsenmaker of terug naar je wagen.

 

© Cycling Vlaanderen