Velofollies 2018

 
 
 
Toegevoegd door Robin op 16 december 2016

NIEUWS - Einde van een tijdperk! Het hing al een tijd in de lucht: vanaf het seizoen 2017 worden alle laureaatschappen van Cycling Vlaanderen stopgezet.

Geen Vlaams Laureaat Wielertoerisme meer, ook geen Classic Laureaatschap, VTT Laureaatschap en VTT Marathon Laureaatschap meer! De belangstelling voor deze laureaatschappen was zo gering geworden dat het verder in stand houden van deze wedstrijden echt niet meer kon. Ook de herinnering verbonden aan de Vlaanderen Fietsroute behoort tot het verleden. Het einde van een tijdperk!

De beslissing van het Vlaams Beheerscomité voor Recreatiesport om de laureaatschappen te schrappen werd nog in de hand gewerkt door het succes en de belangstelling van en voor de Esso Best of Belgium Cycle Tour. Met het digitaal bijhouden van prestaties en palmaressen, nu van toepassing in de Esso BBCT, kan het in de toekomst nog alle richtingen uit om de recreatieve wielersport aantrekkelijk(er) te maken en andere wedstrijden in het leven te roepen.

Een bijkomend argument om met de laureaatschappen te stoppen was dat er voor een heel kleine groep laureaten, door het nieuwe logo Cycling Vlaanderen van Wielerbond Vlaanderen, een volledig nieuwe fietskledinglijn moest worden ontworpen en gerealiseerd. Niet te verantwoorden financiële uitgaven werd terecht geoordeeld.

Dat betekent niet dat de laureaten 2016 met lege handen zullen achterblijven. Zij zullen allen een sportieve Cycling Vlaanderen polo ontvangen. Via hun provinciale ombudsman of – vrouw kunnen zij voor dat kledingstuk tegen uiterlijk 1 februari 2017 hun kledijmaat opgeven.

Om alle misverstanden te vermijden, in 2017 is er wel weer een LM Classic laureaatschap en blijft de Esso Best of Belgium Cycle Tour bestaan. Bij de Proximus Cycling Tour van Flanders Classics verdwijnt in 2017 ook de grote prijzenpot voor de regelmatige deelnemers. De kans om als deelnemer een mooie prijs van Proximus te winnen blijft behouden.

© Cycling Vlaanderen