Velofollies 2018

 
 
 
OPGELET: deze website wordt niet meer bijgewerkt en zal binnenkort verdwijnen. Voortaan kan u terecht op www.cycling.vlaanderen
Toegevoegd door Robin op 9 maart 2017

NIEUWS - Belgian Cycling Happening in Merelbeke Op 22, 23 en 24 september ontvangt de gemeente Merelbeke de Belgian Cycling Happening.

Het zag er lange tijd naar uit dat de Belgian Cycling Happening 2017 zou doorgaan in Sunparks Kempense Meren in Mol. Na Landal les Lac de l’Eau d’Heure (2014), Center Parcs Erperheide in Peer (2015) en Sunparks De Haan aan Zee (2016), zou voor het vierde jaar op rij het BCH gebeuren worden gekoppeld aan een stukje sportieve fietsvakantie in een vakantiepark. En dat deze BCH-formule kon rekenen op grote bijval bewijst het aantal huisjes welke vorig jaar in De Haan werden geboekt. Ruim honderd clubs, families en andere groepen verbleven toen in september, in het kader van de BCH, voor vier of nog meer dagen in Sunparks De Haan aan Zee. Half december werd echter het plan BCH 2017 in Kempense Meren Mol afgeblazen wegens onzekerheid over plaatselijke medewerking.

Gelukkig werd het gemeentebestuur van de Oost-Vlaamse gemeente Merelbeke bereid gevonden om de Belgian Cycling Happening, waarvoor ze oorspronkelijk kandidaat organisator was in 2018, een jaar eerder dan voorzien te ontvangen. In 2017 trekt de BCH dus voor het eerst in de geschiedenis van deze nationale bijeenkomst naar de thuishaven van WSC Merelbeke. Een fiets- en mountainbikeclub met een bijzonder rijk verleden. Ook de Provinciale Commissie voor Recreatiesport en het Cycling Team Munte zit mee aan de organisatietafel. Vanuit de enorme gemeentehal, waarbinnen zelfs de fietsenparking zal worden georganiseerd, leiden op 22, 23 en 24 september de verschillende parcours door het Land van Rhode en de Scheldestreek. Dan liggen ook de Zwalmstreek en de Vlaamse Ardennen niet ver meer af. Op zaterdag en zondag wordt in samenwerking met Cycling Vlaanderen ook een Flanders Kids Tour georganiseerd. Met andere woorden de BCH in Merelbeke wordt dé fietshappening van 2017.

Voor wie meerdere dagen in de streek ten zuiden van Gent wenst te verblijven biedt Merelbeke een aantal B&B en gastenkamers aan. Ook voor groepen. In de omgeving van de Ghelamco Arena, op 5 km van de gemeentehal, kan er worden overnacht in het Campanile Hotel en de Holiday Inn Express. Zelfs in het in aanbouw zijnde Ghelamco Arena Hotel zullen tegen half september kamers kunnen worden geboekt.

Afspraak in Merelbeke op 22, 23 en 24 september!

Volg het laatste nieuws in verband met de Belgian Cycling Happening in Merelbeke via: https://bchmerelbeke2017.wordpress.com/

© Cycling Vlaanderen