Velofollies 2018

 
 
 
OPGELET: deze website wordt niet meer bijgewerkt en zal binnenkort verdwijnen. Voortaan kan u terecht op www.cycling.vlaanderen

Clubondersteuning bij Cycling Vlaanderen

Om haar clubs te helpen voor kwaliteit te zorgen op organisaties, biedt Cycling Vlaanderen de clubs ondersteuning aan. Cycling Vlaanderen is constant op zoek naar extra voordelen voor haar clubs.

Ondersteuning in bevoorrading

 • 1. Huur Toi Toi&Dixi aan voordeeltarief
  We hebben voor onze organisatoren een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Toi Toi&Dixi. Om de algemene kwaliteit op toertochten te verhogen en meer specifiek om de bestaande en terechte frustratie (bij vooral dames) over het gebrek aan sanitaire voorzieningen weg te nemen, konden we heel interessante huurprijzen bedingen bij deze aanbieder van mobiele toiletten.

  Prijzen (exclusief BTW):
  Leveringen tot 4 stuks 
  Dixi B/Toi Fresh Per toilet 35,00 EUR/event (excl. BTW)
  KROS (urinoir/4pers.) Per urinoir 45,00 EUR/event (excl. BTW)
  Toi Cap (rolstoelgebruikers) Per toilet 85,00 EUR/event (excl. BTW)


  Prijzen vanaf 4 stuks, levering in het buitenland of levering op verschillende plaatsen is steeds op aanvraag.

  Toiletwagen Per wagen Prijs op aanvraag
  Container Per container Op aanvraag, afhankelijk van type en transport - mogelijkheid tot plaatsen fecaliëntank
  Opties:
  Verzekering De verzekering dekt diefstal, brand, graffiti en vandalisme en voorziet geen vrijstelling 10,00 € excl BTW / unit / event
  Verzekering per container De verzekering dekt diefstal, brand, graffiti en vandalisme en voorziet een vrijstelling van 1000,00€ 30,00 € excl BTW / unit / event


  Wat is in de prijs voorzien?
  - Transport, zijnde brengen en ophalen
  - Eindreiniging van de cabines, urinoirs en containers
  - Lediging van de cabines en urinoirs (lediging fecaliëntank container op aanvraag)
  - Lozen van het septisch materiaal volgens wettelijke geldende normen via een Aquafin zuiveringsstation
  - Leveren van 2 rollen toiletpapier per cabine
  - Toevoegen van een biologisch product teneinde geuren en het sceptisch materiaal te neutraliseren.
  Hoe plaats je als club een bestelling?
  1. De clubcontactpersoon logt in via de clublogin.
  2. Eens ingelogd, klik op de knop 'Huur ECO.Toilet' links van het scherm.
  3. Hier kan de bestelbon worden afgehaald. De aanvraag kan worden doorgestuurd naar het contact op de bon. Nadien bezorgt Toi Toi&Dixi een offerte aan de club.  
 • 2. Cibel-fruit aan voordeeltarief
  We hebben voor onze clubs een overeenkomst gesloten met Groep Achiel De Witte, een groothandelsorganisatie in groenten en fruit, met als bekendste merk de appelsienen en clementines van Cibel. Clubs die een recreatieve wielertocht organiseren via Cycling Vlaanderen kunnen aan zeer voordelige prijzen fruit aankopen voor de bevoorrading van hun tocht.
   
  Hoe plaats je als club een bestelling?
  1. De clubcontactpersoon logt in via de clublogin.
  2. Eens ingelogd, klik op de knop 'CIBEL-bestelling' links van het scherm.
  3. Kies de tocht waarvoor je fruit wil bestellen, geef je bestelling in en geef aan waar en wanneer je de bestelling wil afhalen. Voor tochten op weekdagen kan besteld worden tot de vrijdag voordien. Voor tochten op vrijdag en in het weekend kan besteld worden tot de dinsdag voor de tocht. De bestelling kan afgehaald worden in een van de volgende afhaalpunten: Brussel, Antwerpen, Luik, Roeselare, Kortrijk, Gent en Sint-Katelijne-Waver. De betaling gebeurt cash bij afhaling. 
  Cibel
  Cibel2


Logistieke ondersteuning

Cycling Vlaanderen stelt in elke provincie een groot pakket borden en pijlen ter beschikking van de clubs, gesponsord door CatenaCycling.com. Van pijlen om de parcours aan te duiden tot borden om in de permanentie alles aan te geven. Met duizend pijltjes kan een classic- of label-tocht al perfect bewegwijzerd worden. Zestien verschillende borden (45 in totaal) en zeven verschillende pijlen (35 in totaal) maken de pakketten compleet. Wenst een club echter zelf zijn pijltjes aan te kopen, dan kan dit ook.
Pijlen

Managementondersteuning

Onze clubs leven grotendeels van de vrijwillige inzet van hun leden en bestuurders. Dit vrijwilligerswerk komt in onze huidige samenleving echter steeds meer onder druk te staan. De regelgeving wordt steeds complexer, de concurrentie van commerciële initiatieven verhoogt,... Via het Dynamo Project probeert de Vlaamse Sportfederatie de vrijwillige bestuurders van sportclubs te ondersteunen op administratief en beheersmatig vlak. Voor sportclubs aangesloten bij Cycling Vlaanderen is de dienstverlening van het Dynamo Project erg voordelig. Meer info over de Dynamo Project-opleidingen vind je op de website dynamoproject.be.

Promotionele ondersteuning

Cycling Vlaanderen biedt je heel wat mogelijkheden om je wielertocht als club te promoten.

 • 1. Facebook en Twitter
  Cycling Vlaanderen plaatst in de week van je organisatie GRATIS een digitale flyer van je tocht op haar Facebookpagina.

  Naast het aanleveren van een flyer kan je ook extra nuttige informatie meegeven: Wat is uniek aan jouw tocht en waarom moeten mensen op jouw organisatie komen fietsen? Je kan als vtt-organisator meegeven hoe het parcours er bijligt, met welke banden men het best fietst en met welke druk. Welke faciliteiten worden er ter beschikking gesteld van de fietser? Zijn er douches, is de organisatie vrouwvriendelijk, is er een afspuitstand, wat kan men op de bevoorrading verwachten,…?

  De extra informatie mag je sturen naar mathieu.bruyneel@cycling.vlaanderen. In de week voor jouw organisatie wordt dit op de recreatieve facebookpagina geplaatst.
 • 2. Adverteren in de digitale recreatieve nieuwsbrief
  Deze nieuwsbrief wordt naar 15.000 unieke adressen 6 keer per jaar verstuurd. De eerste verschijnt begin januari en de volgende verschijnen telkens twee maanden later. Aangesloten clubs krijgen een heel voordelig tarief aangeboden. Bekijk de tabel hieronder.

  Formaat Cycling Vlaanderen-clubtarief Normaal tarief
  Volledige pagina 100 EUR 400 EUR
  Halve pagina 50 EUR 200 EUR
  1/4 pagina 25 EUR 150 EUR

  Deze prijzen zijn exclusief BTW. Een korting van 5% wordt toegekend bij het plaatsen van 2 advertenties. Bij 3 inlassingen wordt zelfs 10% korting verrekend.

Meer info

Wie meer inlichtingen wenst over onze clubondersteuning, kan contact opnemen met de contactpersoon van zijn provincie of met de sporttechnisch coördinator recreatiesport van Cycling Vlaanderen. Zij helpen u graag verder.

Antwerpen
Louis Laureyssens
Kruidenlaan 52
2180  Ekeren
0495572082 - 036463081
louis.laureyssens@telenet.be
Limburg
Luc Gerards
Lindeboomstraat 27
3540  Herk-De-Stad
013553783 - 0495422456
luc.gerards@wbvl.be
Oost-Vlaanderen
Stefaan Lauwaert
Leliestraat 5
9552  Borsbeke
- 0494511593
stefaan.lauwaert@proximus.be
Vlaams-Brabant
Fernand Vangeel
Waversebaan 292
3050  Oud-Heverlee
016470551 - 0473753292
fernand.vangeel@skynet.be
West-Vlaanderen
André Henneco
Handboogstraat 2/0009
8000  Brugge
050311101 - 0478680625
henneco.a@telenet.be
 
Sporttechnisch coördinator recreatiesport
Mathieu Bruyneel
Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx - Blaarmeersen Gent
Tel: 09 321 90 24.
Email: mathieu.bruyneel@cycling.vlaanderen

© Cycling Vlaanderen