Velofollies 2018

 
 
 
OPGELET: deze website wordt niet meer bijgewerkt en zal binnenkort verdwijnen. Voortaan kan u terecht op www.cycling.vlaanderen

Eigen tocht organiseren

Clubs kunnen zelf een wielertocht organiseren. Het lastenboek van Cycling Vlaanderen helpt de clubs om hun recreatief evenement aan te vragen en te organiseren.

Het lastenboek

Het lastenboek schetst bondig de werking binnen de Vlaamse commissie voor wielertoerisme, de soorten organisaties, de aanvraagprocedure, de kwaliteitseisen tijdens de organisatie en zoveel meer …
Zijn er opmerkingen over dit lastenboek, hebben we iets over het hoofd gezien, hebben jullie tips voor andere clubs,…? Laat het ons weten zodat we hiermee rekening kunnen houden bij de herwerking en update van dit lastenboek.

Het lastenboek:

De kalender

Jullie tocht kan worden opgenomen in de jaarkalender van Cycling Vlaanderen die aan alle vergunninghouders van Cycling Vlaanderen wordt bezorgd en die ook gebruikt wordt als promotie voor niet-aangesloten fietsers.
De jaarkalender start met het Vlaamse openingsweekend (eind februari) en loopt tot eind februari van het jaar nadien. Zowel de oude zomerkalender en de oude winterkalender zitten er in vervat. Het zomerseizoen start begin maart en loopt tot september. Het winterseizoen gaat van start op 1 oktober en loopt tot en met 28/29 februari.
Vraag je tocht telkens tijdig aan voor opname in de jaarkalender. De respectievelijke provinciale afdeling brengt je hiervan op de hoogte en organiseert jaarlijks een kalendervergadering met de clubs. Wens je een provinciale afdeling van Cycling Vlaanderen te contacteren? Onderaan deze pagina vind je de contactgegevens.

Aanvragen M/V OK-label

Verdient jouw club het M/V OK-label? Door het label uit te reiken aan bepaalde clubs informeren en garanderen we de deelnemers dat die rekening houden met de vooropgestelde criteria:
  • Sanitaire voorzieningen voor mannen en vrouwen op de startplaats, bevoorradingsposten en aankomstplaats
  • Gescheiden kleedkamers aan de start
  • Gescheiden douches in de aankomstzone
  • Technische bijstand gedurende het event
Organisatoren die dit label voor hun toertocht willen aanvragen kunnen contact opnemen met Mathieu Bruyneel (sporttechnisch coördinator recreatieve sport - mathieu.bruyneel@cycling.vlaanderen). We rekenen uiteraard op het engagement van de club bij het navolgen van de criteria. Zowel in de gedrukte als op de online kalender (en op de Cycling Vlaanderen- recrea app) zal naast je tocht het label M/V OK te zien zijn. Je ontvangt bovendien een aantal stickers met het M/V OK-logo die je kan aanbrengen op goed zichtbare plaatsen op je tocht.

De kostprijs

Om als officiële organisatie te worden erkend, betaalt u 20 EUR. Deze bijdrage gaat integraal naar de werking van de Vlaamse Commissie voor recreatieve sportbeoefening.
 

De aanvraag

De aanvraag om een wielertocht te organiseren, kan worden opgestuurd naar het provinciaal secretariaat recreatieve sportbeoefening van uw provincie.

Aanvraag wielertocht:
Antwerpen
Louis Laureyssens
Kruidenlaan 52
2180  Ekeren
0495572082 - 036463081
louis.laureyssens@telenet.be
Limburg
Luc Gerards
Lindeboomstraat 27
3540  Herk-De-Stad
013553783 - 0495422456
luc.gerards@wbvl.be
Oost-Vlaanderen
Stefaan Lauwaert
Leliestraat 5
9552  Borsbeke
- 0494511593
stefaan.lauwaert@proximus.be
Vlaams-Brabant
Fernand Vangeel
Waversebaan 292
3050  Oud-Heverlee
016470551 - 0473753292
fernand.vangeel@skynet.be
West-Vlaanderen
André Henneco
Handboogstraat 2/0009
8000  Brugge
050311101 - 0478680625
henneco.a@telenet.be
 

Meer info

Met al uw vragen voor bijkomende inlichtingen kan u ten allen tijde terecht bij Mathieu Bruyneel, coördinator voor de recreatieve sportbeoefening bij Cycling Vlaanderen. U kunt hem vinden in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in de Blaarmeersen Gent.
Zijn telefoon? 09 321 90 24. Ook via e-mail is hij bereikbaar: mathieu.bruyneel@cycling.vlaanderen.

© Cycling Vlaanderen